• 25 meiPsychologie & groepsdynamiek in besluitvormingsprocessen

Onderdeel collegereeks MRDH 'Energietransitie als kans voor de bestaande stad'. Openbaar toegankelijk en gratis. Graag vooraf aanmelden. Klik hier voor meer info.
  • 8 juniVME draagt bij aan de internationale conferentie Resilient Cities en Energietransitie

Onder de paraplu van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK brengen stad en biennale beleidsmakers, stedenbouwkundigen, ontwerpers, ondernemers, experts en andere praktijkdeskundigen, uit Rotterdam én de wereld, bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk op zoek te gaan naar nieuwe oplossingsrichtingen en de uitvoering daarvan. VME is gevraagd om deze dag een bijdrage te leveren. Klik hier voor meer info.
  • 19 juniAIR - Energie-k wonen

Het Architectuurinstituut Rotterdam (AIR) besteed in het kader van hun lezingenprogramma over collectieve woonvormen ook speciale aandacht aan de energietransitie van de stad als collectieve opgave en kans. Op dinsdagavond 19 juni is VME een van de vier sprekers die over dit onderwerp presenteren en debatteren met de mensen in de zaal. De locatie is het HAKA gebouw. Klik hier voor meer info.
  • 14 septemberBeeldkracht: Architecten gezocht!

• 9,16 oktoberCursus RVME (de 9de)

De volgende cursus wordt gegeven op dinsdagavonden 9 en 16 oktober bij Blue City. Inschrijven kan via de website van VVE010.

De afgelopen twee jaar hebben ruim honderdvijfenzestig VvE-leden deelgenomen aan de cursus Rotterdamse VvE’s Met Energie. Samen vertegenwoordigen zij wel 4750 appartementseigenaars. Deze VvE-leden werden opgeleid om hun mede-eigenaars stap voor stap mee te nemen in hun ambitie. Het sociale proces, de besluitvorming, de techniek, de financiering, de juridische kant; alles komt aan bod.
  • 12 oktoberInspiratie en voorbeelden uit Europa

• 16 novemberEnergietransitie in de praktijk