Agenda

 • 29 september, 13 en 6 oktober 2021Cursus RVME 15

  De volgende Rotterdamse cursus wordt gegeven op woensdagen 29 september, 13 en 6 oktober 2021 en afhankelijk van de behoefte wordt het een online versie of een live versie op locatie. Inschrijven kan via de website van VVE010.

  De afgelopen vijf jaar hebben ruim tweehonderdvijftig VvE-leden deelgenomen aan de cursus Rotterdamse VvE’s Met Energie. Samen vertegenwoordigen zij zo'n 6500 appartementseigenaars. Deze VvE-leden werden opgeleid om hun mede-eigenaars stap voor stap mee te nemen in hun ambitie. Het sociale proces, de besluitvorming, de techniek, de financiering, de juridische kant; alles komt aan bod.
 • 10, 17 en 31 mei 2021Cursus VME Diemen 4

  In mei begint de 4e cursus Diemer VvE's Met Energie. De cursus beslaat drie maandagavonden op 10, 17 en 31 mei 2021 en wordt wederom online georganiseerd. Meer info via de website van de gemeente Diemen.
 • 24 maart, 7 en 14 april 2021Cursus VME Diemen 3

  In maart begint de 3e cursus Diemer VvE's Met Energie. De cursus beslaat drie woensdagavonden op 24 maart, 7 en 14 april 2021 en wordt deze keer online georganiseerd. In mei wordt een extra cursus georganiseerd. Meer info via de website van de gemeente Diemen.
 • 9, 16, 23 februari 2021Cursus VME BAR

  Op drie dinsdagavonden in februari organiseert de BAR-Organisatie (gemeentes Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk) de cursus VvE's Met Energie. Inschrijven kan via de website onzetoekomstisduurzaam.nl. De cursus is volgeboekt.
 • 25 november 2020Infoavond
  Programma voor Kleine VvE's

  VvE's Met Energie gaat komend jaar een aantal infoavonden, cursussen en werksessies organiseren om kleine VvE's op weg te helpen bij het nemen van de eerste stap in verduurzaming van hun gebouw. De Gemeente Rotterdam en VVE010 willen in deze periode waarin veel mensen meer dan gewoonlijk thuis zullen zijn extra aandacht besteden aan verduurzaming van woningen en in het bijzonder van de kleine VvE’s. Daarom is een budget vrijgemaakt voor subsidie speciaal voor deze doelgroep. We starten op woensdagavond 25 november met een infoavond waarin het programma en stimuleringsmaatregelen worden uiteengezet en toegelicht. Aanmelden voor het webinar kan via de site van VVE010.
 • 21 november 2020Netwerkbijeenkomst
  R'damse VvE's Met Energie

  Een keer per jaar komen de 'VvE-leden met Energie' weer bij elkaar om de geleerde lessen uit te wisselen. Deze keer doen we dat op zaterdagochtend 21 november. Daarbij zijn vanzelfsprekend ook VvE's die nog in de fase verkenning zitten van harte welkom om hun licht op te steken bij de ervaren vve-collega's! Dit jaar kan het helaas niet fysiek. Daarom moet je zelf zorgen voor het lekkere kopje thee en de koekjes. Voor een interessant programma zorgen wij. Aanmelden voor het webinar kan via de site van VVE010.
 • 7, 14 mei en 11 juni 2020Cursus VME Maastricht 4

  Voorjaar 2020 wordt de vierde cursus Maastrichtse VvE's Met Energie gegeven op donderdagmiddagen 7 en 14 mei, 11 juni in het Enexishuis. Dit is een nieuwe editie die gegeven wordt door de lokale experts die onze training hebben gevolgd zodat de cursus voortaan door hen gegeven kan gaan worden in de regio Limburg. Inschrijven kan via de website van de gemeente Maastricht.
 • 24 januari en 14 februari 2020Cursus VvE Beheerders Met Energie Rotterdam

  VvE-beheerders kunnen een belangrijke rol spelen voor de VvE die het gebouw wil verduurzamen. Hoe die rol ingevuld wordt verschilt echter sterk per beheerder. VVE010 heeft de behoefte aan meer ondersteuning vanuit de VvE's opgepakt en samen met ons vertaald in een eerste training 'VvE-Beheerders Met Energie'. De training wordt gegeven op vrijdagochtenden 24 januari en 14 februari 2020 bij de Veldacademie te Rotterdam. Doel is om samen met de beheerders te komen tot nieuwe dienstverlening vanuit de VvE-beheerder als ondersteuning bij verduurzamingstrajecten van VvE's. De training is reeds volgeboekt. U kunt zich aanmelden voor een eventuele volgende training door contact op te nemen met VVE010.

 • januari, februari 2020Cursus Train-de-trainers Maastricht

  Van januari tot en met april 2020 worden in Maastricht - parallel aan de 3e en 4e cursus voor VvE-leden - een team lokale experts klaargestoomd om de cursus VvE's Met Energie in de regio Limburg te kunnen voortzetten.
 • 16 en 30 januari en 13 februari 2020Cursus VME Maastricht 3

  Begin 2020 wordt de derde cursus Maastrichtse VvE's Met Energie gegeven op donderdagmiddagen 16 en 30 januari en 13 februari in het Enexishuis. Inschrijven kan via de website van de gemeente Maastricht.
 • 13, 20 en 27 januari 2020Cursus VME Diemen 2

  In januari begint de 2e cursus Diemer VvE's Met Energie. De cursus beslaat wederom drie maandagavonden op 13, 20 en 27 januari 2020 en wordt gegeven in Theater De Omval. De cursus is reeds volgeboekt. Meer info via de website van de gemeente Diemen.
 • 14 en 28 november 2019Cursus VME Maastricht 2

  In het najaar van 2019 volgt een tweede cursus Maastrichtse VvE's Met Energie op donderdagmiddagen 14 november en 28 november in het Enexishuis. Inschrijven kan via de website van de gemeente Maastricht.
 • 17, 24 juni en 1 juli 2019Cursus VME Maastricht 1

  De cursus VvE's Met Energie gaat binnenkort van start in Maastricht. Deelnemende vve-leden krijgen tijdens deze cursus inzicht en overzicht in de verschillende aspecten van verduurzaming van hun vve-gebouw. Hoe werkt het besluitvormingsproces in de VvE? \ Wat moet je weten op juridisch, financieel en technisch vlak om medebewoners te motiveren? \ Hoe maken we een technisch optimaal plan voor verduurzaming van het gebouw? \ Op welke manier kun je rekenen aan de haalbaarheid en betaalbaarheid van een verduurzamingsplan – aan de hand van scenario’s.

  Met concrete voorbeelden en in een interactieve setting worden de deelnemers – samen met andere vve-leden (en hun beheerders) – breed geïnformeerd over de kansen en mogelijkheden voor verregaande verduurzaming van hun woongebouw. De eerstvolgende cursus wordt gegeven op maandagmiddagen en -avonden 17, 24 juni en 1 juli in het Enexishuis. Inschrijven kan via de website van de gemeente Maastricht.
 • 7 juni 2019presentatie tijdens GO! RES roadshow bijeenkomst Rotterdam

  GO! RES is een initiatief van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Vereniging Deltametropool om de ruimtelijke impact van de energietransitie onder de aandacht te brengen. Corine Erades van VvE's Met Energie \ Synopel Architectuur is gevraagd om tijdens de 2e bijeenkomst in POST Rotterdam een presentatie te geven vanuit het perspectief van de ontwerper over onze werkwijze, vorderingen en opschaalbaarheid van de aanpak VvE's Met Energie. Klik hier voor meer info.
 • 15, 22, 29 mei 2019Cursus VME Rijswijk

  De cursus VvE's Met Energie wordt nu ook in Rijswijk gegeven. De vve-leden krijgen tijdens deze cursus van drie avonden inzicht en overzicht in de verschillende aspecten van verduurzaming van hun vve-gebouw. Hoe werkt het besluitvormingsproces in de VvE? \ Wat moet je weten op juridisch, financieel en technisch vlak om medebewoners te motiveren? \ Hoe maken we een technisch optimaal plan voor verduurzaming van het gebouw? \ Op welke manier kun je rekenen aan de haalbaarheid en betaalbaarheid van een verduurzamingsplan – aan de hand van scenario’s.

  Met concrete voorbeelden en in een interactieve setting worden de deelnemers – samen met andere vve-leden (en hun beheerders) – breed geïnformeerd over de kansen en mogelijkheden voor verregaande verduurzaming van hun woongebouw.
 • 14 december 2018 en 18 januari, 8 februari 2019Training Groepsdynamiek in Veranderprocessen

  Training Groepsdynamiek in Veranderingsprocessen door Arienne Klijn en Mimi Slauerhoff als onderdeel van het E=O trainingsprogramma MRDH wordt gegeven bij MRDH op de Westersingel 12 in drie vrijdagochtenden: 14 december 2018 en 18 januari, 8 februari 2019.

  Zit jij regelmatig aan tafel bij een groep mensen die samen tot een besluit moeten komen? Ook als de belangen ver uit elkaar liggen? Wordt er naar jou gekeken om de partijen bij elkaar te brengen? Dan gaat deze training jou helpen te begrijpen wat er speelt….en de groep te helpen tot een besluit te komen. Deze training is kort maar krachtig en is geschikt voor iedereen die groepsdynamiek in veranderingsprocessen wil begrijpen en beïnvloeden.
 • 16 november 2018Energietransitie in de praktijk

  Onderdeel collegereeks MRDH 'Energietransitie als kans voor de bestaande stad'. Openbaar toegankelijk en gratis. Graag vooraf aanmelden. Klik hier voor meer info.
 • 12 oktober 2018Inspiratie en voorbeelden uit Europa

  Onderdeel collegereeks MRDH 'Energietransitie als kans voor de bestaande stad'. Openbaar toegankelijk en gratis. Graag vooraf aanmelden. Klik hier voor meer info.
 • 14 september 2018Beeldkracht: Architecten gezocht!

  Onderdeel collegereeks MRDH 'Energietransitie als kans voor de bestaande stad'. Openbaar toegankelijk en gratis. Graag vooraf aanmelden. Klik hier voor meer info.
 • 19 juni 2018AIR - Energie-k wonen

  Het Architectuurinstituut Rotterdam (AIR) besteed in het kader van hun lezingenprogramma over collectieve woonvormen ook speciale aandacht aan de energietransitie van de stad als collectieve opgave en kans. Op dinsdagavond 19 juni is VME een van de vier sprekers die over dit onderwerp presenteren en debatteren met de mensen in de zaal. De locatie is het HAKA gebouw. Klik hier voor meer info.
 • 8 juni 2018VME draagt bij aan de internationale conferentie Resilient Cities en Energietransitie

  Onder de paraplu van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK brengen stad en biennale beleidsmakers, stedenbouwkundigen, ontwerpers, ondernemers, experts en andere praktijkdeskundigen, uit Rotterdam én de wereld, bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk op zoek te gaan naar nieuwe oplossingsrichtingen en de uitvoering daarvan. VME is gevraagd om deze dag een bijdrage te leveren. Klik hier voor meer info.
 • 25 mei 2018Psychologie & groepsdynamiek in besluitvormingsprocessen

  Onderdeel collegereeks MRDH 'Energietransitie als kans voor de bestaande stad'. Openbaar toegankelijk en gratis. Graag vooraf aanmelden. Klik hier voor meer info.