• 15, 22, 29 mei 2019Cursus VME Rijswijk

De cursus VvE's Met Energie wordt nu ook in Rijswijk gegeven. De vve-leden krijgen tijdens deze cursus van drie avonden inzicht en overzicht in de verschillende aspecten van verduurzaming van hun vve-gebouw. Hoe werkt het besluitvormingsproces in de VvE? \ Wat moet je weten op juridisch, financieel en technisch vlak om medebewoners te motiveren? \ Hoe maken we een technisch optimaal plan voor verduurzaming van het gebouw? \ Op welke manier kun je rekenen aan de haalbaarheid en betaalbaarheid van een verduurzamingsplan – aan de hand van scenario’s.

Met concrete voorbeelden en in een interactieve setting worden de deelnemers – samen met andere vve-leden (en hun beheerders) – breed geïnformeerd over de kansen en mogelijkheden voor verregaande verduurzaming van hun woongebouw.
  • 3, 10 april 2019Cursus RVME (de 11de)

De volgende cursus wordt gegeven op woensdagavonden 3 en 10 april bij Blue City. Inschrijven kan via de website van VVE010.

De afgelopen twee jaar hebben ruim tweehonderd VvE-leden deelgenomen aan de cursus Rotterdamse VvE’s Met Energie. Samen vertegenwoordigen zij zo'n 5000 appartementseigenaars. Deze VvE-leden werden opgeleid om hun mede-eigenaars stap voor stap mee te nemen in hun ambitie. Het sociale proces, de besluitvorming, de techniek, de financiering, de juridische kant; alles komt aan bod.
  • 5, 12, 19 februari 2019Cursus RVME (de 10de)

De volgende cursus wordt gegeven op dinsdagavonden 5, 12 en 19 februari bij Blue City. Inschrijven kan via de website van VVE010.

• 14 december 2018 en 18 januari, 8 februari 2019Training Groepsdynamiek in Veranderprocessen

Training Groepsdynamiek in Veranderingsprocessen door Arienne Klijn en Mimi Slauerhoff als onderdeel van het E=O trainingsprogramma MRDH wordt gegeven bij MRDH op de Westersingel 12 in drie vrijdagochtenden: 14 december 2018 en 18 januari, 8 februari 2019.

Zit jij regelmatig aan tafel bij een groep mensen die samen tot een besluit moeten komen? Ook als de belangen ver uit elkaar liggen? Wordt er naar jou gekeken om de partijen bij elkaar te brengen? Dan gaat deze training jou helpen te begrijpen wat er speelt….en de groep te helpen tot een besluit te komen. Deze training is kort maar krachtig en is geschikt voor iedereen die groepsdynamiek in veranderingsprocessen wil begrijpen en beïnvloeden.
  • 16 november 2018Energietransitie in de praktijk

Onderdeel collegereeks MRDH 'Energietransitie als kans voor de bestaande stad'. Openbaar toegankelijk en gratis. Graag vooraf aanmelden. Klik hier voor meer info.
  • 12 oktober 2018Inspiratie en voorbeelden uit Europa

• 9,16 oktober 2018Cursus RVME (de 9de)

De volgende cursus wordt gegeven op dinsdagavonden 9 en 16 oktober bij Blue City. Inschrijven kan via de website van VVE010.

De afgelopen twee jaar hebben ruim honderdvijfenzestig VvE-leden deelgenomen aan de cursus Rotterdamse VvE’s Met Energie. Samen vertegenwoordigen zij wel 4750 appartementseigenaars. Deze VvE-leden werden opgeleid om hun mede-eigenaars stap voor stap mee te nemen in hun ambitie. Het sociale proces, de besluitvorming, de techniek, de financiering, de juridische kant; alles komt aan bod.
  • 14 september 2018Beeldkracht: Architecten gezocht!

• 19 juni 2018AIR - Energie-k wonen

Het Architectuurinstituut Rotterdam (AIR) besteed in het kader van hun lezingenprogramma over collectieve woonvormen ook speciale aandacht aan de energietransitie van de stad als collectieve opgave en kans. Op dinsdagavond 19 juni is VME een van de vier sprekers die over dit onderwerp presenteren en debatteren met de mensen in de zaal. De locatie is het HAKA gebouw. Klik hier voor meer info.
  • 8 juni 2018VME draagt bij aan de internationale conferentie Resilient Cities en Energietransitie

Onder de paraplu van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK brengen stad en biennale beleidsmakers, stedenbouwkundigen, ontwerpers, ondernemers, experts en andere praktijkdeskundigen, uit Rotterdam én de wereld, bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk op zoek te gaan naar nieuwe oplossingsrichtingen en de uitvoering daarvan. VME is gevraagd om deze dag een bijdrage te leveren. Klik hier voor meer info.
  • 25 mei 2018Psychologie & groepsdynamiek in besluitvormingsprocessen